Crypto

How are Crypto gains taxed in RomaniaSign up for Celsius Network using my referral code 1955574b52 to earn $ 30 in BTC if you deposit and keep a minimum of $ 200 in your account for 40 days! #UnbankYourself

source

All the Admin Templates You Could Ask For.

2M+ items from the worlds largest marketplace for Admin Templates, Themes & Design Assets. Whether that's what you need, or you're just after a few Stock Photos - all of it can be found here at Envato Market.

Related Articles

34 Comments

 1. Multumim de explicatie dar am si eu o dilema si anume de ce as da eu un leu statului roman? Ma ajuta statul cu ceva? Am spitale moderne unde sa merg si sa fiu tratat in raport cu banii pe care ii platesc in fiecare an? Am drumuri pe care nu imi rup masina daca circul? (in ciuda impozitului pe masina, a francizelor aplicate la carburanti, a vignetelor si alte n taxe) Am servicii de stat cum ar fi Finantele unde merg si nu ma lovesc de birocratia asta imputita din tara? Unde nu stau cu orele la rand doar pt a ma muta cand ajung la ghiseu ptc functionarii publici ma paseaza de la un ghiseu la altul de incapabili ce sunt sau doar ptc nu au chef sa lucreze? Nu ma intelegeti gresit, imi platesc impozitul an de an la fel ca majoritatea dar pentru ce? Iar acum vor sa impoziteze si crypto in pofida faptului ca aducem bani in tara si NU ii scoatem din tara. Da, am simt si resposabilitate civica atata timp cat sunt respectat ca si cetatean. Dar in Romania acest lucru nu exista si atunci, nu vad logica sa raportez la ANAF aceste venituri, daca ar fi. Frumos video, frumos explicat, comentariul meu nu are legatura cu dvs ca persoana ori cu acest canal, dar are legatura cu ipocrizia si nedreptatea de care ne lovim zilnic. Iar noi, daca platim impozite si pe crypto, ne vom face un mare defavor noua, in timp ce le umflam buzunarele gunoaielor din Parlament, Guvern etc. Parerea mea. Keep up the good work! Frumos canal!

 2. Deci ca sa inteleg corect, regula rezumata este "impozitul se calculeaza DOAR pe profit", ai explicat ft bine asta, multumim! In sfarsit cineva care vorbeste pe limba tuturor!
  Dar, acel profit (de ex. acei 10.000$ din exemplul tau) este calculat in momentul in care eu imi schimb acea moneta inapoi in FIAT si il bag in contul meu bancar, corect?

  Adica, eu pot sa cumbar 1BTC la $50K, creste cu $10K intr-o luna, dar eu vreau sa ii tin inca 5 ani acolo in platforma (sau intr-un cold wallet). Timp in care mai creste pana la $100K de ex. Si cand eu schimb acel 1BTC care valoreaza acum $100K, platesc la stat 10% din profitul meu adica $50K (iar cei 10% insemnand $5K).
  Asta inseamna ca timp de astia 5 ani cat tin BTC-ul "la naftalina", eu NU trebuie sa declar niciun castig, corect? Ci doar atunci cand fac schimbul si mi-i transfer in cont.

  Ar fi incorect (chiar spre ilegal din partea lor) ca eu sa declar in fiecare an pana in luna Mai cum zice ANAF-ul (adica FARA sa transform moneda in FIAT si s-o pun in cont). Pt ca asa as ajunge sa platesc in fiecare an 10% din profit care s-ar aduna la (posibil) mai mult decat tot profitul in sine.

 3. Am o intrebare… eu mai fac crypto de pe site-uri de pariuri, gen Litecoin si Bitcoin Cash si scot pe Coinbase, le vand si dupa retrag pe cardul de la Banca Transilvania.Mai platesc taxa daca eu nu am cumparat niciodata crypto ? Eu am inteles ca platesti taxa pe profitul din achizitie si vanzare, dar eu daca nu am achizitie?..Pana acum am retras cam 4k lei, in transee de 100,200, 800 de lei..

 4. Eu înțelesesem de prin alte locuri că se declară și pierderile la fiecare tranzacție, iar la final tragi linie și plătești 10% pe profitul final din toate tranzacțiile, dacă mai e cazul. Dacă ești pe minus la final, declari acel minus acum și anul următor scazi acest minus din totalul de anul viitor și plătești impozit pe noua valoare rezultată.

 5. Nu știu cine trebuie să audă asta, dar nu mai economisi toți banii. Investiți-vă în investiții, dacă vreți cu adevărat libertate financiară.

 6. Tranzactiile crypto to crypto nu se impoziteaza. "Impozitarea se realizeaza doar pentru monedele convertite in valuta sau lei, ori folosite pentru a cumpara produse sau servicii". "…beneficiu real doar in momentul conversiei din moneda virtuala in moneda reala". Pana si USDT e considerat crypto.
  Pegged to the dollar.
  In momentul in care realizezi profit fizic, trebuie urmarit FIFO traseul monedelor.

 7. Daniele, am luat teapa cu platform cryptopya, din noua zeilanda, care a dat faliment, EU avind criptomonedele pe platforma

 8. Salut , faci o treaba excelenta si multumesc pentru efortul depus.Te rog sa ne spui si despre crypto COTI parerea ta… Respect

 9. daca profitu e mai mare de 12 salarii minime nu trebuia platit 10 % impozit si inca 10 % alte taxe pentru sanatate ?

 10. merita sa investesc in reef acum avand in vedere ca piata crypto e inca nesigura si moneda a avut o crestere mare in ultima perioada?

 11. Daca cumpar un btc la 10.000 si il vand la 20.000 pentru usdt,nu platesti nicio taxa,usdt nu este catalogat ca fiat currency,e doar un simplu token care are tot timpul valoarea unui dolar.

 12. 10% PE PROFIT pana in 26.000 lei adica 12 salarii minime pe economie (BRUT). de la 26.000 se plateste si cass inca 10%

 13. la final de an fiecare platforma iti trimite o balanta cu cati bani ai introdus pe platforma si cati ai la final de an. in cazul in care esti pe minus nu trebuie sa platesti nimic, trebuie sa platesti impozit doar pe profit.

 14. In cazul in care esti platit in crypto, cum se calculeaza impozitul? La pretul la care ai primit acesta plata/salar sau pe toata transaction?

 15. Ce parere ai despre mining (Ethereum) . Poti face un episod viitor pornind de la acest subiect.
  Am investit recent in mining si vreau sa aflu si o parere avizata 😀
  Merci anticipat!

 16. Ok dar ce se întâmplă cu stablecoin-urile? Nu sunt dolari/euro, și ce se întâmplă cu tranzacțiile dintre 2 monede gen, transfer ETH – > ADA?

 17. Nu trebuie să calculezi automat. Conectezi o platformă de taxe prin API la toate exchange-urile pe care faci tranzacții și platforma respectivă face tot calculul pentru tine. Un exemplu este > cryptotrader.tax

 18. Nu se taxeaza orice tranzactie in castig ci doar daca suma e transformata in valuta. Ai mentionat acelasi lucru si in vlogul precedent despre taxe. Putem avea castiguri tranzactionand alts cu btc sau alts cu alts sau stablecoins, fara sa fie impozitate tranzactiile. In momentul in care convertim in fiat sau cumparam un bun, DOAR atunci avem ogligatia de a raporta castigul.

 19. Limpede explicat , multumesc . Intrebare : tranzactii crypto in stablecoin , se mai plateste impozit ?

 20. Dar dacă imintin evidenta banilor băgați, fara a tine cont de tranzacțiile făcute iar la final plătesc impozit pe profit…este bine sau trebuie fiecare tranzacție in parte calculat profitul?

 21. Salut! Cum crezi ca va fi piata in luna martie avand in vedere ca februarie nu s-a incheiat pe rosu? Succes in continuare!

 22. Salut ! Ma poate ajuta cineva ? ce înseamnă mai exact …
  Work Address:
  ITIN (Individual Taxpayer Identification Number)
  Adresa de lucru:
  ITIN (Numărul individual de identificare a contribuabilului)

Back to top button