Mobile

Risiko kluster baharu sekiranya pelarian dinafikan akses saringan, rawatan Covid-19



Status pelarian bermaksud mereka berdepan seribu satu halangan dan stigma untuk menjaga keselamatan dan kesihatan diri. Tanpa akses kepada sistem kesihatan efisien , pelarian yang termasuk dalam golongan rentan berisiko dijangkiti dan menyebarkan virus Covid-19 di Malaysia.

Read More:

Laporan Lanjut:

Free Malaysia Today is an independent, bi-lingual news portal with a focus on Malaysian current affairs.

Subscribe to our channel –
——————————————————————————————————————————————————
Check us out at
Follow FMT on Facebook:
Follow FMT on Dailymotion:
Follow FMT on Twitter:
Follow FMT on Instagram:
Follow FMT Lifestyle on Instagram:
Follow FMT Ohsem on Instagram:
Follow FMT Telegram –
——————————————————————————————————————————————————
Download FMT News App:
Google Play –
App Store –
Huawei AppGallery –

#FMTNews #Covid19 #Refugees

source

All the Admin Templates You Could Ask For.

2M+ items from the worlds largest marketplace for Admin Templates, Themes & Design Assets. Whether that's what you need, or you're just after a few Stock Photos - all of it can be found here at Envato Market.

Related Articles

16 Comments

  1. Kerajaan Malaysia dah banyak berkompromi dengan mereka ini. Kalau USA, takdenya mereka ni dapat apa2 walaupun ada kad UNHCR. Lebih2 lg masa pandemik ni. So pergi je cek. Kalau kena tahan redho je. Dlm tahanan pun dapat mkn. Inshaa'Allah, kerajaan Malaysia tak kejam, mknn pun mknn yg halal.

  2. sbb pru punca utama,bkn sbb pati atau sukar contact tracing
    hitler dlm channel aku marah da kannn

  3. Sama2 lah kita doakan utk keselamatan dan semua dan patuhi garis panduan yang ditetapkan

  4. Ekonomi & business dah merosot teruk sekarang, kenapa tak da moratorium 2.0? Pkp boleh dilanjutan tapi kerajaan kena bagi Rm7000.00 setiap bulan

  5. Negro melana kolej (Inti/Linton/etc.) buat masuk. Sampai la ni makin bertambah, blk tak, apecer title student2 nih? Authorities ada makan gak ka sampai duk sini bertahun?

  6. Bagi unchr jaga dan bagi tanah kat diorang. Satu tempat .time pandemik diorang mari ramai2 masuk mlysia.lepas tu salah kan kerajaan jgn tangkap. Undang2 nak pusing

  7. Org politik – Buat pru
    Semua org – pegi undi
    Covid – horey horey kenyang aku

  8. pandailah ko buat berita wahai Free Malaysia Today. apa yang nak dibagi free tu? adakah kamu akan menyangka bahawa sekiranya kamu memimpin Malaysia harga barang akan turun? Rakyat dapat hidup lebih aman dari sekarang? berhentilah memberi harapan palsu.

  9. UNHCR yang bagi protection pada mrk utk masuk ke Malaysia … knp mrk tak tanggung mrk ni. Knp dah masuk Malaysia bagi kad UNCHR, tapi bila ada penyakit kerajaan Malaysia kena tanggung

  10. Ada dua masalah sebenarnya..
    1. Mereka tiada duit utk buat ujian covid
    2. Mereka takut ditahan/ditangkap

    Kalau lah kedua masalah ini dpt kita jamin.. rasanya mereka akan tampil bekerja sama demi mengekang penularan covid-19..

    Yg mereka nk cuma jaminan..

Back to top button